menu | Werkwiki

LinkedIn

Deze pagina kwam tot stand dankzij de vele tips die op de Co-Searching workshops gedeeld werden. Als je de werkwiki leest, lees je de stem van bijna 300 werkzoekenden!

Algemeen

Veel mensen hebben er al van gehoord. En de kans is groot dat je al een LinkedIn account hebt! Maar wat ben je ermee? En hoe kan je het gebruiken om werk te vinden?

Eerst en vooral willen we benadrukken dat LinkedIn geen wondermiddel is. Het is een handige website, maar voor sommige sectoren werkt het beter dan voor andere. Voor jobs binnen de sales is het bijvoorbeeld zeer bruikbaar, voor de sociale sector werkt het dan weer minder goed. Maar je kan er weinig verkeerd mee doen: eens je je profiel hebt aangemaakt kan je enkel winnen!

Een LinkedIn profiel is een investering. Dat betekent dat het wat tijd in beslag kan nemen om je profiel op te stellen en de functionaliteiten te ontdekken. Neem daar dus zeker je tijd voor.

Hoe begin je eraan?

Een profiel aanmaken

Beter geen profiel dan een onafgewerkt profiel! LinkedIn is een van de eerste pagina’s waar werkgevers op terecht zullen komen als ze je naam opzoeken op het internet. Een onafgewerkt profiel maakt dan een slechte indruk. Neem dus je tijd om een goede foto te kiezen, je contactinfo in te vullen en je ervaringen duidelijk te omschrijven. Competenties toevoegen op LinkedIn is minder belangrijk, maar zorg er wel voor dat je deze vermeld bij de beschrijving van je ervaringen, opleiding en vrijwilligerswerk.

Een goede foto heeft een witte achtergrond. Je staat met je schouders en je hoofd op de foto en kijkt recht in de camera. Denk er ook aan om professionele kledij te dragen voor je foto, afhankelijk van wat gangbaar is voor het type job dat je wil doen. Een beetje zoals een pasfoto dus, maar op LinkedIn mag er gerust een glimlach bij . Je zal snel merken dat niet iedereen op LinkedIn zo’n standaardfoto gebruikt. Laat je gerust door hen inspireren voor een creatievere profielfoto. Maar weet dat je met het type foto dat we hier beschreven hebben, altijd wel veilig zit. Zorg steeds voor een foto van goede kwaliteit! Vage, troebele foto’s zijn een no-go.

In welke taal zet je je profiel? Standaard zet je dit in het Nederlands, behalve als je merkt dat voor jouw sector, of het soort job waarvoor je solliciteert, vaak Engels of Frans wordt gebruikt. Een andere taal gebruiken toont dat je die taal goed onder de knie hebt! Zorg wel dat het duidelijk is wat je moedertaal is. Dit doe je door het aan je competenties toe te voegen of te vermelden bij de samenvatting van je profiel.

Mensen toevoegen

Hoe groter je netwerk, hoe krachtiger LinkedIn! Alle functies van LinkedIn werken beter als je veel mensen hebt toegevoegd. Dus neem hier zeker de tijd voor!

Wie voeg je toe? Het moeten geen prima contacten zijn. Naast familie en vrienden kan je gerust ook (ex-)collega’s toevoegen. Zelfs mensen die je maar een keer hebt ontmoet op een evenement of je job coach bij VDAB kunnen erbij! Op LinkedIn moet je mensen niet al te goed kennen eer het OK is om ze uit te nodigen in je netwerk. Soms zal je zelfs een uitnodiging krijgen van iemand die je nog nooit hebt ontmoet, maar die jou wel een interessant persoon vindt.

Op LinkedIn kan je zien wanneer iemand naar je profiel heeft gekeken. Laat dit jou niet tegenhouden om zelf ook profielen te bekijken! Het is heel normaal dat mensen je pagina eens bezoeken en dat jij dat bij hen doet.

Tip van een Co-Searcher

“Voeg ook blaaskaken toe! Het hoeven absoluut niet enkel je vrienden te zijn. Ook die blaaskaken kunnen op LinkedIn misschien iets voor jou betekenen.”

Hoe actief moet ik zijn?

Geen zorgen, je moet niet de hele tijd posten, liken, reageren, delen, ... om iets uit LinkedIn te halen. Het grootste deel van de mensen gebruiken LinkedIn om contacten of jobs te zoeken, of om interessante artikels te lezen. Het is een interessant platform om jezelf te profileren, maar dat is zeker niet nodig.

Vacatures vinden met LinkedIn

Vacatures op LinkedIn

LinkedIn is gemaakt om professioneel te netwerken en jobs te vinden. Er zijn enkele eenvoudige manieren om vacatures te vinden.

  • Gebruik de zoekfunctie van LinkedIn.
  • Volg groepen en pagina’s van bedrijven. Daar posten zij hun vacatures.
  • Lees regelmatig je feed. Wergevers en werknemers verspreiden vacatures van hun bedrijf via LinkedIn.

Laat weten dat je op zoek bent naar een job

Op LinkedIn verzamel en gebruik je je hele netwerk, en er zijn heel wat recruiters actief op zoek naar talent. Dit is dus voor jou de ideale plaats om te laten weten dat je een job zoekt! Want hoe kunnen mensen jou helpen als ze niet weten dat je iets zoekt?

Heel wat vacatures worden trouwens nooit gepubliceerd, ze worden enkel verspreid via het netwerk van personeel. Door hen te laten weten dat je op zoek bent naar een bepaalde job, weten je contacten dat ze vacatures naar je kunnen doorsturen.

  • Bij het aanmaken van je profiel kan je een “kopregel” of “headline” invullen. Daar kan je een zin schrijven à la “Administratief talent op zoek naar een nieuwe job”.
  • In je “feed” (thuispagina van LinkedIn) kan je een post verspreiden.
  • Je kan gericht mensen aanspreken via “berichten”. In dit geval spreek je best mensen aan die werken in een sector of bedrijf dat jou interesseert.

Wat vraag je dan via een post in je feed, of via een bericht?

  • Een post als “wie heeft een job voor mij” zal niet werken.
  • Je kan best een vraag stellen die het voor anderen laagdrempelig maakt om je te helpen. Voorbeelden daarvan vind je op onze pagina over netwerken, onder het titeltje “Vragen voor je netwerk”.
  • Pas natuurlijk op als je nog werkt. Je wil misschien niet dat je huidige werkgever en collega’s weten dat je een nieuwe job zoekt... Zij zijn immers ook actief op LinkedIn .

Laat recruiters jou vinden

Op LinkedIn zijn heel wat recruiters actief op zoek naar interessante profielen. Door je profiel optimaal in te stellen, maak je het hen gemakkelijker om jou te vinden.

Recruiters zoeken naar specifieke woorden, competenties, verantwoordelijkheden, functietitels die relevant zijn voor de vacature die ze willen invullen. Voor jou betekent dit dat je best de woordenschat gebruikt die zijn hanteren. Hoe kom je die woordenschat te weten? Kijk in vacatures die je interessant vindt naar welke woorden vaak terugkomen. Let op de verwoordingen die worden gebruikt voor bepaalde competenties, de naam en beschrijving van de functie, ... Laat die woordenschat terug komen in de beschrijving van je ervaring.

Je profiel aanpassen om recruiters jou te laten vinden, werkt vooral voor specifieke functies. Je moet je profiel perfectioneren voor een bepaalde vacature. Als je niet goed weet waarnaar je op zoek bent, of als je een heel generalistisch persoon bent, is deze aanpak met LinkedIn niet voor jou.

Informatie vinden op LinkedIn

Bijleren over je interesses

Op LinkedIn zie je in je feed heel wat posts over nieuws in de sector, interviews, interessante ideeën, ... Daarnaast kan je er ook gemakkelijk interessante mensen volgen, of je aansluiten bij groepen. Er zijn heel wat groepen waar informatie wordt uitgewisseld rond een bepaald onderwerp. Als je de zoekfunctie gebruikt met enkele van je interessegebieden, zal je snel op een aantal groepen botsen waarvan je veel kan bijleren.

Bijleren over bedrijven

Als je ergens solliciteert, wil je natuurlijk zo veel mogelijk te weten komen over de werkgever. Zo kan je je goed voorbereiden voor het gesprek. Het helpt je bovendien om te beslissen of je effectief voor dit bedrijf wil werken!

De eenvoudigste manier om het bedrijf te vinden is via de zoekfunctie. Veel bedrijven hebben een pagina op LinkedIn, al wordt die vaak niet goed beheerd. Meestal vind je er wat standaardinformatie terug. Soms wordt ze wél actief gebruikt. Dan beschik je prompt over een schat aan informatie: je komt er bijvoorbeeld achter welke waarden dit bedrijf hoog in het vaandel draagt.

Via de zoekfunctie kan je ook personen vinden die bij dit bedrijf werken. Heel handig als je insider- informatie wil over de werkgever! Als je een gemeenschappelijke kennis hebt, kan je aan haar of hem vragen om je aan deze werknemer te introduceren. Op die manier kan je via werknemers meer te weten komen over het bedrijf in kwestie. Wie wil er bijvoorbeeld niet graag weten hoe aangenaam je toekomstige baas is in de omgang? Via een werknemer kan je heel andere dingen leren dan via een sollicitatiegesprek. Een lijst met vragen die je aan een werknemer, of de werkgever, kan stellen vind je terug op onze pagina met vragen voor de werkgever.

Bijleren over je carrièremogelijkheden

Door profielen te zoeken die gelijkenissen hebben met jouw cv, kan je inzicht krijgen in je carrièremogelijkheden.

Tip van een Co-Searcher

“Na mijn studies antropologie ben ik jaren op de dool geweest in de arbeidsmarkt. Ik heb heel wat uiteenlopende jobs gehad zonder een duidelijke rode draad. Ik vroeg me af “is dit normaal”? Toen zocht ik andere antropologen op op LinkedIn. En ik zag dat ik helemaal geen uitzondering was. Zij hadden een heel gelijkaardig cv. Ik heb zelfs enkele mensen aangesproken om te vragen hoe zij hun carrière zagen in de toekomst. Met hen heb ik heel fijne en leerrijke gesprekken gehad!”

Profileer jezelf

Heb je de smaak te pakken? Wil je meer doen dan enkel vacatures zoeken en bijleren? Dan kan je LinkedIn ook gebruiken om écht in interactie te gaan met anderen. Je kan dit puur uit interesse doen, maar het is ook handig als je jezelf wil profileren als een expert binnen je netwerk.

Naarmate je LinkedIn verkent zal je vaak de mogelijkheid zien om te reageren, een post te schrijven, iets te delen, ... Als je dit doet, kan iedereen in je netwerk zien dat je interageert. Artikels die je zelf schrijft en publiceert kunnen ook gedeeld worden buiten LinkedIn, bijvoorbeeld op Facebook. Als je iets deelt, is het wel aan te raden om een persoonlijke tekst bij de post te zetten. Dit kan duiden waarom je het deelt of het kan de conclusie zijn die je eruit haalt.